سرپرست معاونت بهداشتی کهگیلویه و بویراحمد از برگزاری کمیته استانی پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید در یاسوج خبر داد.
سرپرست معاونت بهداشتی کهگیلویه و بویراحمد از برگزاری کمیته استانی پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید در یاسوج خبر داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ ابراهیم نعیمی، کمبود ید و گواتر را به عنوان یکی از مشکلات تغذیه ای عمده در کشور دانست و گفت: خوشبختانه طبق دستورالعمل کشور یپیشگیری و کنترل بخوبی صورت گرفته و با اجرای برنامه پیشگیری و کنترل ید و یددار کردن نمک های خوراکی طی سالیان گذشته و با برنامه ریزی های انجام شده به طور قابل ملاحظه ای از شیوع بیماری گواترجلوگیری شده است.
وی با تاکید بر برنامه تا رسیدن به هدف نهایی که حذف اختلال های ناشی از کمبود ید است، تصریح نمود: استمرار برنامه پیشگیری از اختلال های ناشی از کمبود ید در گرو پایش مرتب و مستمر فعالیت های اجرایی، دریافت پس خوراند و تصحیح حل مشکلات احتمالی با همکاری های تنگاتنگ درون بخشی و بین بخشی است .
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی استان نیز با بیان اینکه با پایش و ارزیابی مراحل ید دار کردن نمک می توان به وضعیت پیشرفت و کنترل IDD کمک نمود، اذعان کرد: این برنامه ریزی توسط معاونت بهداشتی طبق فلوچارت نمونه برداری و اقدامات قانونی به تفکیک شهرستانها و استان با هماهنگی آزمایشگاه کنترل غذا ودارو انجام می گیرد.
فرشته بوستانی بیان داشت: با توجه به اهمیت و ضرورت کنترل کیفیت نمک های خوراکی و حصول اطمینان از میزان ید کافی و درجه خلوص استاندارد آنها، دستورالعمل اجرایی برنامه در سطح استانی مورد بازبینی قرارگرفته است.
وی همچنین از اعضای کمیته IDD و سایر کارشناسان تغذیه، بازرسین بهداشت محیط، اداره نظارت بر مواد غذایی و آزمایشگاه، کنترل مواد غذایی در سطح دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی درخواست نمود تا با بکارگیری و اجرای دقیق مفاد دستورالعمل اجرایی استمرار موفقیت برنامه و بهبود کیفیت نمک های خوراکی در سطح استان را فراهم آورند.
به گزارش وب دا؛ کمیته استانی پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید، با حضور سرپرست معاونت بهداشتی کهگیلویه و بویراحمد، عضو هیئت علمی دانشگاه، مدیران نظارت بر غذا و آزمایشگاه معاونت غذا و دارو کارشناسان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان برگزار گردید.142
ارسال خبر؛ رازیان



